<h1>Blog</h1>

Blog

Som bestyrelsesmedlem af KIMO Denmark , hvor vi arbejder for at beskytte havmiljøet, vil dette innovative hollandske projekt "Bubble Barrier" gøre det nemmere, at stoppe plastik fra at ende ude i havet. Det vil jeg arbejde for, der også opsættes i Tønder Kommunes vandløb/sluser, og dermed spare havet for plastik. Bubble Barrier

God 1.maj til alle. Jeg deltager i FH's arrangement i Tønder idag og ser frem til at have nogle gode politiske samtaler med fagforeningsmedlemmer og borger samt høre talerne - og nyde en sodavand eller to i solskinnet. Vi skal alle værne om den danske model samt have en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet når det bliver aktuelt.

Nytår og politik

Nytår og politik

Det var historisk og breaking news da Dronning Margrethe annoncerede sin tilbagetrædelse i nytårstalen 2023 - hvilket også bliver hendes sidste som regent. Hun har været en fantastisk person til at repræsentere Danmark i mange sammenhænge. Tak for 52 fantastiske år, Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary vil efter min mening fortsætte dette på deres egen måde. Held og lykke for det kommende kongepar. 2024 bliver et travlt år på den politiske front. Jeg ser frem til en ny ældrelov, som vil gøre livet meget bedre for de ældre. Der bliver også ændringer i folkeskolen. Der bliver rettet op på de mange fejl fra folkeskolereformen fra 2013. Men denne gange er lærerne er med i arbejdet. Det borger for større succes, så forandringerne bliver til gavn for eleverne. Endelig skal der vedtages en C02 - afgift for landbruget. Det er vigtigt for reduktionen i henhold til 2025 og 2030 målene. Det skal forbedre vores klima. Jeg ønsker alle et godt nytår.

Kommunalbestyrelsesmøde august 2023

Kommunalbestyrelsesmøde august 2023

Desværre var der ikke flertal for at indføre borgerforslagsordningen i Tønder Kommune. Samtlige borgerlige partier stemte imod forslaget, dog kunne Venstre støtte forslaget HVIS antallet af underskrivere blev sat op. De 200 underskrivere som forslaget lød på, er berettiget også iflg. forsker på området og kommunes størrelse mht. indbyggere. Jeg fremførte vores initiativsretssag, men de borgerlige partier stemte ikke for. Det er rigtig ærgerligt at de ikke vil lade borgerne få sager behandlet på kommunalbestyrelsesmøderne.   

Folketingskandidat - efterskrift

Folketingskandidat - efterskrift

Flere personlige stemmer end nuværende 17 folketingsmedlemmer. Var jeg kommet ind i folketinget denne gang, ville jeg naturligvis været stolt og udmyg og arbejde for de sager og områder jeg nævnte under valgkampen. Det ville være en stor ære at skulle arbejde i demokratiets højborg med emner der er relevante og vigtige for vælgerne. #fællesskab #demokrati #flerekvinderipolitk #velfærd #solidaritet #socialretfærdighed #lighedisundhed #ligestilling   Nu vil jeg fortsætte mit politiske arbejde som socialudvalgskvinde i Tønder Kommune med vigtige emner som social sundhed, at give de social udsatte en stemme i kommunalpolitik. #vorestønderkommune  Så må vi se, hvad der skal ske til næste folketingsvalg om fire år.

1221 personlige stemmer  - mange tak!

1221 personlige stemmer - mange tak!

Et godt folketingsvalg for både Socialdemokratiet og for mig personligt. Jeg er ydmyg, taknemmelig og meget beæret over de 1221 personlige stemmer jeg fik. Jeg fik stemmer i alle valgkredse i hele Sydjyllands Storkreds. Tillykke til de andre kandidater fra A-holdet der opnåede genvalg/valg. Jeg førte en utraditionel valgkamp udelukkende på sociale medier, debatindlæg i aviser og enkelte flyers til omdeling. Jeg var også i få paneldebatter og valgcaféer.  Link til mine sociale medier Jeg er glad og stolt over at Socialdemokratiet blev det største parti i Tønderkredsen. 

Socialdemokratiet tættere på Tønder Kommune

Socialdemokratiet tættere på Tønder Kommune

Som folketingskandidat ved FV22 og som medlem af kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune er min politik og det jeg arbejde for er funderet i socialdemokratiske værdier, så som solidaritet, lighed, fællesskab, velfærd, social retfærdighed. Se hvad Socialdemokratiet har udarbejde i Tønder Kommune indtil videre og kom tættere på Tønder Kommune.

Mere tid til velfærd

Mere tid til velfærd

Mere tid til velfærd 

Læserbrev 7.oktober 2022

Læserbrev 7.oktober 2022

Læserbrev i JV 7.okt. 2022

Kommunalpolitik i praksis

Kommunalpolitik i praksis

Jeg er rød men også grøn. Jeg er stadig imod at rejse vindmøller på land i Tønder Kommune. Jeg imod at rejse vindmøller på land i Tønder Kommune. Det er min holdning og overbevisning før, under og efter kommunalvalget 2021. Jeg står fast ved min holdning. Ud af 31 kommunalbestyrelsesmedlemmer, er det kun undertegnede samt et andet medlem, der ikke ønsker at rejse vindmøller på land i Tønder Kommune. Regeringen vil udvide havvindmølleparkerne , som effektivt og moderne kan skabe store mængder af grøn strøm til mange husstande i Danmark og senest er der også udmeldt, at der vil produceres nok til at sælge videre.   

Kampagnevideo

Den sidste kampagnevideo i denne valgkamp på min Tik Tok

Miljø og klima i Tønder Kommune

Miljø og klima i Tønder Kommune

Jeg er rød - men også naturgrøn

Børnerettigheder - vil jeg arbejde for i Tønder Kommune

Børnerettigheder - vil jeg arbejde for i Tønder Kommune

Børnerettigheder og at blive Unicef Danmark børnevenlig kommune.

Sidste stop på Hovedvej 11 på infrastrukTUR med Transportminister Benny Engelbrecht

Sidste stop på Hovedvej 11 på infrastrukTUR med Transportminister Benny Engelbrecht

Omfartsvejen som skal køre vest om Skærbæk kommer tilbage på A11 i rundkørslen til/fra Rømø Dæmningen og til/fra Toftlund, nord og syd. Det er altid godt at komme ud i virkeligheden og se tingene og tiltagene der er besluttet på Christiansborg. Hovedvej 11 og en grøn mobilitetsplan har været længe ventet og endelig er der besluttet tiltag, der skal gøre det nemmere fremkommeligt både på cykel og i bil. 

Andet stop på infrastrukTUR på A11 med Transportminister Benny Engelbrecht

Andet stop på infrastrukTUR på A11 med Transportminister Benny Engelbrecht

Vores andet stop på turen på A11 fra Abild til Skærbæk er Vollum, hvor der skal anlægges cykelsti, som skal være hvor de gule skilte står. Som bonus, løber der også parallelt med hovedvejen også banen, hvor der kommer el-tog i fremtiden. Så cyklismen og grøn mobilitet er prioriteret langs hovedvejen A11 i Tønder Kommune. Se live videoen her

Første stop på A11: Transportminister Benny Engelbrecht og jeg ser på de vedtaget tiltag på A11

Første stop på A11: Transportminister Benny Engelbrecht og jeg ser på de vedtaget tiltag på A11

Omfartsvej og cykelsti langs Hovedvejen - også elektrificeret tog skal der i fremtiden køre på togbanen der ses i baggrunden.

Jeg podcaster med Radio Globus

Jeg podcaster med Radio Globus

Jeg er inviteret til at deltage i Radio Globus podcast serie om KV21, hvor spidskandidater interviewes til en podcast. Hør min podcast #nyretning #vorestønderkommune

Mødes med A-kandidat til kommunalvalget, Jens Nissen fra Møgeltønder

Mødes med A-kandidat til kommunalvalget, Jens Nissen fra Møgeltønder

Jeg er i Møgeltønder, hvor jeg taler med partikammerat og socialdemokratisk kandidat til kommunalvalget 2021 Jens Nissen om en af hans mærkesager

Samtale om skoler i Tønder Kommune

Samtale om skoler i Tønder Kommune

Jeg taler med Socialdemokrat og kandidat til KV21 Torben Struck fra Højer bl.a. om skoler

1.maj tale 2021

1.maj tale 2021

Min tale startet ved 4:55 min. God fornøjelse

Mere biodiversitet i Tønder Kommune

Mere biodiversitet i Tønder Kommune

Græssende Galloway køer er gode til at afgræsse naturområder . Et eksempel på biodiversitet og det er godt MEN der skal meget mere biodiversitet i hele Tønder Kommune og det vil jeg arbejde for. Generelt skal der skabes samarbejdsaftaler med NGO’er og andre om den grønne omstilling #biodiversitet #grønomstilling #klima

Flere skal vælge cyklen

Flere skal vælge cyklen

Organisk køkkenaffald

Organisk køkkenaffald

Ny energiø i Nordsøen

Ny energiø i Nordsøen

En kunstig ø 80 kilometer ude i Nordsøen bliver danmarkshistoriens største anlægsprojekt.

Børnene først

Om arbejdsmarked i Tønder Kommune

Samtale med Kim Hauborg, Formand Dansk Metal Sønderjylland